Letsch positief over Bazoer: "Een geweldige middenvelder"

10 juli 2020, 11:41

Thomas Letsch ziet voor Riechedly Bazoer een grote rol weggelegd komend seizoen bij Vitesse. Toch wil de Duitse coach zijn pupil niet al te veel druk opleggen voor komend seizoen. "Ik vind het belangrijker dat Riechedly zich focust op zichzelf dan dat hij andere spelers gaat supporten."

Dat vertelt de coach tegen De Telegraaf over Bazoer, die aangaf een streep te willen zetten onder zijn bewogen verleden. Letsch biedt hem graag die kans. "Riechedly heeft op hoog niveau gevoetbald, maar ook moeilijke jaren gekend", weet de oefenmeester. "Het is onze gezamenlijke taak om hem terug te krijgen naar het toplevel waarop hij speelde."

Letsch ziet die kwaliteiten óók bij Bazoer. "We weten allemaal dat Riechedly een geweldige middenvelder is en een heel interessante speler binnen onze selectie", stelt de Duitser. "Alleen de meeste mensen vergeten dat hij pas 23 jaar is." 

Lees ookBazoer duidelijk: "Dit moet mijn jaar worden"

Bazoer staat sinds de winter van 2019 onder contract bij Vitesse, voor wie hij in anderhalf seizoen 25 wedstrijden speelde, waarin hij driemaal scoorde en twee assists gaf. Door meerdere relletjes en akkefietjes was hij tot dusver zelden onbetwist basisspeler, maar daarin moet onder trainer Letsch dus verandering komen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen