Heerenveen laat Van Hau gaan vanwege financiering

10 juli 2020, 12:51

SC Heerenveen gaat niet verder met Doan Van Hau. De 21-jarige centrale verdediger werd afgelopen seizoen gehuurd van Hanoi FC en de intentie was om hem nog een jaar te houden in Friesland, maar kan dat financieel niet te verantwoorden. "We hebben gezocht naar een manier om zijn salaris af te kunnen dekken maar dat is helaas niet gelukt", stelt technisch manager Gerry Hamstra.

Omdat het een speler van buiten de EU betreft, zou hij een bovengemiddeld loon moeten krijgen in Nederland. Via een sponsor uit Azië of een bedrijf dat zich wil tonen in Azië had Van Hau gefinancierd moeten worden, maar vermoedelijk mede door de coronacrisis is er geen bedrijf gestrikt. Financieel een aderlating, maar ook sportief. "Ondanks dat Doan afgelopen seizoen slechts één keer in actie is gekomen zagen wij wel degelijk potentie in hem", stelt Hamstra namelijk.

"Na een aantal maanden van aanpassen klopte hij in de laatste weken van de competitie nadrukkelijk op de deur. De bedoeling was dat hij zich aankomend seizoen echt zou gaan mengen in de concurrentiestrijd links en centraal achterin", aldus de technische man. "Echter moeten wij als club prioriteiten stellen. We willen Doan bedanken voor zijn inzet bij sc Heerenveen en wensen hem het allerbeste bij het vervolg van zijn carrière."

De koopoptie in het contract van naar verluidt één miljoen euro was sowieso te gortig voor de Friezen, die Van Hau alleen nog een jaar wilden huren. Als niet-EU-speler moet hij minimaal 450.000 euro kosten, plus een huursom van zo'n twee ton. Dus blijft het avontuur van Van Hau beperkt tot een bekerduel tegen Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen