Van Marwijk over WK-finale: "Webb ook maar een mens"

11 juli 2020, 09:08   Bijgewerkt: 11 juli 2020, 09:35

De nederlaag in de WK-finale tegen Spanje doet nog altijd pijn bij Bert van Marwijk. Vandaag (zaterdag) is het tien jaar geleden dat de teen van Iker Casillas de wereldtitel van het Nederlands elftal voorkwam. "Als Arjen honderd keer om Casillas heen speelt, scoort hij honderd keer", stelt Van Marwijk een decennium later.

Vicente del Bosque, in 2010 de bondscaoch van Spanje, erkende al eens dat hij vreesde voor het Nederlands elftal. De Spanjaarden hoopten in de finale op een penaltyserie. "Waarom Spanje bang was? Dan moet je naar de reeks kijken die we voorafgaand aan de finale hadden neergezet", zegt Van Marwijk tegen VTBL. "We kwalificeerden ons foutloos voor het WK en wonnen op het toernooi zelf ook alles. En we wonnen telkens verdiend. De woorden van onze tegenstanders zeiden genoeg: hun coaches zeiden na afloop allemaal dat ze kansloos waren geweest."

En toch ging het in de finale mis. "We deden onszelf te kort door al vroeg in de wedstrijd twee voor ons lastige gele kaarten te pakken. Mark en Nigel konden niet meer fel de duels in gaan, waardoor de Spanjaarden meer aan voetballen toekwamen. Dat moesten we juist voorkomen, want daar waren zij extreem goed in. Die overtreding van Nigel? Tsja, na afloop zag ik natuurlijk ook wel dat dat net zo goed rood had kunnen zijn."

Ook scheidsrechter Howard Webb werd destijds veel besproken. "Webb had ook de eerste wedstrijd van Spanje op dat WK gefloten. Die verloren ze (van Zwitserland, red.). Volgens de Spanjaarden kwam dat door Webb, hij kreeg de schuld. In de finale gingen zij bij elke overtreding van ons met zeven man om hem heen staan. Een scheidsrechter wordt daar door beïnvloed, hij is ook maar een mens. Maar ik wil de arbitrage echt niet als excuus opvoeren. Wij hadden het beter moeten doen, denk ik dan maar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen