Vacature: FCUpdate.nl zoekt versterking voor de redactie

28 juni 2021 – Ben je een voetbalexpert in hart en nieren? Begin je je dag altijd met een portie vers voetbalnieuws? Wil jij nieuwsberichten schrijven, diepgang creëren en de lezers betrouwbare en volledige artikelen aanbieden? De redactie van FCUpdate.nl is vanwege de groei ter versterking van het huidige team op zoek naar een enthousiaste bureauredacteur.

Vacature: FCUpdate.nl zoekt versterking voor de redactie

FCUpdate.nl is al jarenlang een betrouwbare voetbalsite in Nederland, met nog altijd een miljoenenpubliek. We selecteren en verspreiden betrouwbaar nieuws en interessante achtergronden over de voetbalwereld en houden onze lezers op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. Volledigheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid zijn belangrijke kernwaarden van onze site, die we verder aanvullen met livereports, video's, het schrijven van interviews en wedstrijdverhalen. 

De redactie bestaat uit een klein, hecht en ambitieus team. We zijn nauw betrokken met elkaar en denken met elkaar mee. We werken in de weekenden en in de avonden en die diensten worden zoveel mogelijk verdeeld naar ieders voorkeur. Beschikbaarheid op die momenten is voor deze functie cruciaal. Als je in de weekenden niet beschikbaar bent, is solliciteren vrijwel zeker overbodig. 

Wat zoeken we?
We zoeken een enthousiaste bureauredacteur die onze newsdesk komt versterken. Het aantal uren is in overleg, maar zal vermoedelijk in het begin rond de twintig uur zijn. Meer of minder is in overleg wellicht mogelijk. Logischerwijs horen ook het draaien van weekend- en avonddiensten bij het takenpakket, al zul je ook diensten draaien overdag en doordeweeks.

Wat ga je doen?
Als bureauredacteur draai je volledig mee met onze redactie, waarvan het kantoor in Leeuwarden gevestigd is. Dat houdt in dat je nieuwsberichten schrijft, social media-kanalen onderhoudt, in achtergronden duikt en ook op pad gaat voor verhalen, interviews en andere content. Als bureauredacteur ligt de nadruk in eerste instantie op de nieuwsdiensten, maar er is altijd ruimte voor ontwikkeling. 

Wat vragen we?
- Je hebt een opleiding op het gebied van journalistiek of communicatie afgerond of bent in opleiding;
- Je houdt van schrijven en je kunt je ei kwijt in zowel korte nieuwsberichten, wedstrijdverhalen, liveblogs als ook in langere analyses en achtergrondverhalen;
- Video-ambitie is optioneel, radiohoofden zijn ook welkom;
- Je bent van nature nieuwsgierig, stelt vragen en leert graag nieuwe dingen in een snel veranderende omgeving;
- Je weet hoe je mensen moet bereiken via social media 
- Je realiseert je dat de sportwereld ook in de avonden en weekenden actief is;
- Last but not least: je hebt parate kennis over de voetbalwereld en vindt het leuk om op de hoogte te blijven van al het nieuws en beschikt over een gezonde portie humor;

Wat bieden we?
- Marktconform salaris op basis van tijdelijk dienstverband met uitzicht op vaste aanstelling;
- Een uitdagende en leerzame job in een hectische, maar bijzondere wereld bij een toonaangevend mediaplatform;
- Avonturen in de voetbalwereld van binnenuit;
- Je maakt deel uit van een hecht, enthousiast en gezellig team waar je ook ruimte krijgt voor eigen initiatieven;
- Mogelijkheden om vanuit huis te werken
- Doorgroeimogelijkheden in sportjournalistiek;

Interesse?
Pas jij in dit plaatje en wil je ons op korte termijn komen versterken? Stuur je motivatie, cv en eventueel voorbeeldverhaal vóór woensdag 30 juli naar [email protected] en misschien tot snel!

Eredivisie