LASK Linz ontslaat Ismaël na ineenstorting na coronastop

11 juli 2020 – LASK Linz heeft trainer Valérien Ismaël zaterdag ontslagen. De Franse oefenmeester van de AZ-beul was tot en met de coronastop uitstekend bezig in Oostenrijk en leek op weg de hegemonie van RB Salzburg te doorbreken, maar na een rampzalige herstart eindigde de ploeg uiteindelijk op de derde plaats. Daarom is hij ontslagen en zal hij ook het restant in de Europa League niet meer meemaken. Dominik Thalhammer is aangesteld als zijn vervanger.

LASK Linz ontslaat Ismaël na ineenstorting na coronastop

Dat heeft de club naar buiten gebracht. Tijdens de coronastop kreeg LASK Linz een straf opgelegd voor het te vroeg hervatten van de volledige training. Dat mocht onder bepaalde voorwaarden: in kleine groepen en met voldoende afstand tussen de spelers. Daar hield LASK zich echter niet aan, waardoor het drie punten in mindering kreeg. Daardoor zakte het al naar de tweede plaats en door een heel slecht slot, werd het zelfs nog derde.

Lees ookSalzburg profiteert van ineenstorting Linz en is weer kampioen

Daarbij werd het droomseizoen, dat het ondanks uitschakeling in de halve finale genoemd mocht worden tot de coronastop, opeens een nachtmerrie. In de Europa League werd AZ nog uitgeschakeld in de knock-outfase, waar het een ronde later Manchester United trof. De return op Old Trafford maakt Ismaël dus niet meer mee, al is dat gezien de 0-5 thuisnederlaag nog slechts een formaliteit.

Bundesliga

gerelateerd