Liverpool loopt sinds anderhalf jaar weer schade op in eigen huis

11 juli 2020, 17:53

Liverpool heeft voor het eerst sinds anderhalf (!) jaar weer eens puntverlies geleden in eigen huis in de Premier League. Tegen Burnley zorgden vooral de ineffectieve spitsen van The Reds en keeper Nick Pope ervoor dat direct na de drinkpauze de bezoekers zorgden voor puntverlies van de kampioen van Engeland (1-1). Daardoor lopen zij ook averij op in de strijd om diverse records, al kan het de 100 punten nog halen.

En zodoende werd het uiteindelijk een vervelende middag voor Liveprool, dat wel vrijwel vanaf het begin de overhand had op Anfield. Het eerste half uur hield Burnley-keeper Pope, die na Alisson de meeste clean sheets heeft in Engeland, zijn elftal op de been: hij stopte een inzet van Mohamed Salah en Curtis Jones, terwijl Roberto Firmino rakelings naast schoot.

Omdat Firmino direct na de pauze de paal raakte en Pope een goede wedstrijd bleef keepen, bleef het een wedstrijd. Direct na de drinkpauze, toen Erik Pieters was gewisseld, zorgde een onoplettendheid achterin voor een kans uit het niets voor Jay Rodriguez, die de bal hard tegendraads inschoot. In de slotfase werd een strafschop van Liverpool weggewuifd na een overtreding op Robertson en schoot Salah van grote afstand in handen van Pope. Aan de andere kant mikte oud-AZ'er Johann Berg Gudmundsson nog keihard op de lat uit een afgeslagen corner, waardoor Liverpool ontsnapte aan een nederlaag, een kans van Salah in blessuretijd ten spijt.

 

Pope had een groot aandeel in het eerste puntverlies van Liverpool sinds januari 2019 (!) tegen Leicester City, waardoor het bovendien schade oploopt in de strijd om records. Daarbij gaat het niet alleen om de overwinningen, maar ook voor de tegenstreffers. Alisson (15) werd net als Pope (14) gepasseerd, waardoor de onderlinge strijd voor clean sheets blijft bestaan. Met een punt zal Pope echter gezien de fraaie reeks van Liverpool in eigen huis ongetwijfeld ook content zijn. Met een relatief eenvoudig programma heeft Burnley uitzicht op Europees voetbal, terwijl Liverpool van Arsenal, Chelsea en Newcastle United moet winnen voor de magische honderd punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen