Atalanta enige uitdager Juventus nog na nieuw verlies SS Lazio

11 juli 2020, 19:11

De weg naar een titelstrijd tussen Atalanta Bergamo en Juventus ligt open. Hoewel de ploeg van Marten de Roon en consorten aan het begin van de coronastop daar geen uitzicht op hadden, blijven de bovenste ploegen maar rommelen. Na Internazionale heeft ook SS Lazio zaterdagavond voor de derde op rij verloren: ditmaal was Sassuolo te sterk (1-2).

Daarmee haakt de ploeg van Lazio-trainer Simone Inzaghi definitief af in de strijd bovenin, al was dat met slechts twee zeges in de zes duels na de coronastop eigenlijk al aan de hand. De blakende vorm van Atalanta Bergamo, dat al twaalf officiële duels won, lijkt de enige hoop om de Italiaanse titelstrijd nog spannend te maken. Die ploeg staat later op de zaterdagavond tegenover Juventus, dat bij een zege de champagne overigens wel koud kan zetten.

En dat ondanks dat de razendsnelle openingstreffer van Sassuolo's wonderkind Giacomo Raspadori nog werd afgekeurd vanwege buitenspel. Even daarvoor had voormalig sc Heerenveen-speler Filip Djuricic de lat nog geraakt en leek SS Lazio gewaarschuwd. Dat de thuisploeg via Luis Alberto met een beetje mazzel tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam, veranderde het spelbeeld vrijwel niet.

Het zo verdiende doelpunt kreeg Sassuolo namelijk na de thee alsnog: Raspadori beloonde zijn eerste basisplaats in de Serie A ook met een treffer, die níet werd afgekeurd. Daarmee was puntverlies al in aantocht voor SS Lazio, maar het werd met de Nederlandse invaller Bobby Adekanye op het veld in de slotfase nog erger.

Een corner werd opnieuw ingebracht en bij de tweede paal werd teruggekopt door Gianmarco Ferrari. Francesco Caputo was er als de kippen bij om zijn zeventiende van het seizoen binnen te knikken. Voor SS Lazio de derde nederlaag op rij, waardoor het net als Internazionale aan het rommelen is. Daarom is de hoop op spanning in de Italiaanse titelstrijd alleen nog gevestigd op De Roon's Atalanta, anders kan Juventus een volgende landstitel bijna niet meer ontgaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen