Farke na degradatie Norwich: "Kans op overleven was 5 procent"

11 juli 2020, 19:48

Norwich City-manager Daniel Farke heeft zich berust in de degradatie van zijn ploeg. Waar velen het na de laatste slechte weken al zagen aankomen, wist de oefenmeester nog veel eerder dat het een zéér moeilijk jaar zou worden in de Premier League. "Een dag na onze promotie waren onze kansen om te overleven al slechts vijf procent. Dus van de twintig keren degradeer je negentien keer."

Dat zei de coach na de 0-4 zege tegen West Ham United, die het lot van Norwich officieel beslechtte. Vorig seizoen nog eindigde Norwich bovenaan het Championship. "We werden met een speciale manier van spelen kampioen, maar we hebben helaas niet voor een wonder kunnen zorgen", zei de Duitse coach. "Als je geluk hebt en er raakt niemand geblesseerd, heb je misschien een kans. Je moet altijd op honderd procent spelen."

Toch is de degradatie geen absolute ramp voor de club, zo stelt Farke. "We hebben financieel geen druk en hebben geïnvesteerd op de lange termijn van de club. Natuurlijk zijn we teleurgesteld in het resultaat, maar we hebben altijd achter het plan van de club gestaan", doelde hij op onder andere op het feit dat er geen grote aanwinsten werden gedaan door de club na promotie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen