Jubileum-assist Messi houdt armzalig FC Barcelona in titelstrijd

11 juli 2020, 21:28

FC Barcelona heeft zaterdagavond het titelfeestje van Real Madrid in elk geval nog even uitgesteld. Dankzij een jubileum-assist van Lionel Messi en uitblinker Marc-André Ter Stegen won de formatie van Quique Setién, die opnieuw een armoedige indruk maakte, met de nodige moeite. Arturo Vidal tekende voor het enige doelpunt van de avond, waarop Antoine Griezmann opnieuw een slechte beurt maakte. 

Een van de meestbesproken spelers wordt zodoende ongetwijfeld weer Griezmann. De Fransman maakte recent een wereldgoal tegen Villarreal, maar liet zich zaterdagavond niet bepaald van zijn beste kans zien. Vlak voor de fraaie openingstreffer van Arturo Vidal verprutste hij een mogelijkheid en direct daarna trapte hij vanaf enkele meters voor het doel keihard half over de bal heen. In plaats van het duel zo al vroeg in het slot te gooien, maaide hij volledig mis, waarna de bal richting de cornervlag rolde.

Ondanks de wissel van Griezmann gingen de bezoekers niet bepaald beter spelen. Integendeel zelfs, want Real Valladolid werd gedurende de tweede helft steeds sterker. Voormalig FC Twente-spits Emnes Ünal deelde enkele speldenprikjes uit en na een klein uur blonk Marc-André Ter Stegen uit met een heerlijke reactie op een keiharde kopbal en hield zijn ploeg op de been.

FC Barcelona wilde tot twee keer toe een strafschop, bij Luis Suárez en Gerard Pique, maar kreeg geen hulp van de VAR. Ook Messi was ondanks zijn jubileum-assist duidelijk vermoeid en had een zware avond. Mede daarom was het tot in de slotsecondes spannend in Valladolid, waar de thuisploeg in het tweede bedrijf zeker niet minder was en in blessuretijd meerdere kansen kreeg op de gelijkmaker, maar telkens op Ter Stegen stuitte. 

Desondanks trok FC Barcelona de zege over de streep, waardoor Real Madrid het titelfeestje in elk geval nog even moet uitstellen. Onder de indruk zijn ze in Madrid vast niet geworden, want zelfs als De Koninklijke nog punten zou verspelen, is het maar de vraag of de Catalanen daarvan nog profiteren. Het matige optreden was tegen Real Valladolid in elk geval net genoeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen