Leerdam stelt vraagtekens bij herstart MLS: "Dit is ongezond"

11 juli 2020, 22:24

Kelvin Leerdam heeft met Seattle Sounders FC de MLS vrijdag reeds hervat, maar het eerste duel van het MLS is Back-toernooi is de verdediger annex middenvelder niet bepaald goed bevallen. Met name fysiek was het extreem zwaar, zo merkte de Nederlander. "Je gaat van vier maanden niks doen, naar opeens duizend procent", vertelt Leerdam.

Dat doet hij tegenover FOX Sports. De omstandigheden waren ook nog eens zwaar, in enorme hitte. "Na vier maanden weer een hele wedstrijd, zonder een oefenwedstrijd te hebben gespeeld. Dat was niet leuk", aldus Leerdam, die het duel bijna volmaakte, maar vlak voor tijd werd gewisseld. "Ik had kramp in beide kuiten en ik heb heel lang geen kramp gehad. Zelfs Guram Kashia kreeg kramp. Dat geeft denk ik wel aan hoe zwaar de omstandigheden zijn."

Leerdam vindt het anderzijds leuk dat de bal weer rolt ("Veel beter dan doelloos trainen"), maar fysiek is het toernooivorm wel direct het andere uiterste dan de coronastop. "Ik verwacht wel veel blessures, dit is ongezond", aldus Leerdam. "Je moet als speler je gezonde verstand gebruiken. Als je wat voelt, moet je direct inschatten hoe erg het is. Ik voel mijn kuiten nog steeds en je speelt vrijwel om de tweede dagen. En bij de komende wedstrijd wordt het nóg warmer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen