City heeft grens 100-goals in vizier na nieuwe vijfklapper

11 juli 2020, 22:51

Manchester City heeft zaterdagavond opnieuw indruk gemaakt in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola benutte de door Brighton & Hove Albion uitgerolde rode loper volledig en liep dankzij een hattrick van Raheem Sterling uit naar een 0-5 zege, waardoor het op schema ligt voor de honderd doelpunten én als een van de favorieten voor de Champions League-winst gezien moet worden.

Behoudens de twee nederlagen (Southampton en Chelsea, beide op vreemde bodem) maakt de ploeg van Pep Guardiola enorm veel indruk na de coronastop. Tegen Arsenal, Burnley, Liverpool en Newcastle United maakte het elftal achttien doelpunt en kreeg het geen enkele tegentreffer. Ook tegen Davy Pröpper – die een ongelukkige wedstrijd speelde – en consorten waren The Citizens in vorm.

Mede daarom ging de storm van City liggen, indruk maakte Guardiola met zijn elftal nog wel. Riyad Mahrez was heel dicht bij een treffer, maar schoot in het zijnet en even later over. Sterling voltooide zijn hattrick nog wel met bijzonder veel fortuin, want de aanvaller rommelde zich langs een verdediger, viel op de grond en kreeg de bal op zijn hoofd, maar had er zelf geen benul van. De bal rolde over de doellijn, waardoor City voor het tweede duel op rij met vijf goals verschil wint. Door opnieuw een flinke score, kan City de honderd doelpunten nog zeker halen dit seizoen, al legde Brighton de rode loper heel erg uit.

Ondanks dat Manchester City aan de 'zware kant' van het Champions League-schema zit, kan het gezien de huidige vorm, breedte van de selectie en resultaat in het heenduel tegen Real Madrid gezien worden als een van de grote favorieten voor de Champions League-winst. Tegen zo'n elftal was Brighton & Hove Albion in elk geval duidelijk niet gewassen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen