Juve dankt Giacomelli voor cruciale remise tegen Atalanta

11 juli 2020, 23:42   Bijgewerkt: 12 juli 2020, 09:12

Juventus heeft een cruciaal gelijkspel zaterdagavond cadeau gekregen in de topper tegen Atalanta Bergamo (2-2). Ongelukkige handsballen van Marten de Roon en Luis Muriel zorgden tot twee keer toe dat de Oude Dame op gelijke hoogte kon komen tegen de sterkere bezoekers (2-2). Daardoor neemt de huidige titelhouder een voorschot op de Italiaanse titel.

Na de eerste minuten waarin Juventus de toonde wilde zetten, was het Atalanta, bij wie Robin Gosens in de warming-up was uitgevallen, dat juist het duel ging dicteren in de eerste helft. Josip Ilicic gaf eerst een flinke waarschuwing af, maar niet veel later was het alsnog raak. Papu Gómez draaide een aantal keer knap weg, stuurde Duván Zapata weg en hij schoot vervolgens laag binnen. Matthijs de Ligt ging niet helemaal vrijuit bij de gelijkmaker, al was de treffer hem duidelijk niet aan te rekenen.

Daarvoor kreeg het al snel in de tweede helft de rekening gepresenteerd, want Paulo Dybala schoot vanaf dichtbij de bal snoeihard tegen Marten de Roon op, die zijn lichaam wegdraaide, maar de bal daarbij tegen zijn arm kreeg. Hoewel de middenvelder er weinig aan kon doen, kostte het Atalanta een strafschop. Cristiano Ronaldo faalde niet vanaf elf meter en maakte zodoende alle duels sinds de herstart een doelpunt in de Serie A en gaf Juventus met zijn pingel flink wat lucht.

Toch leek het dat spelen voor de overwinning ook een overwinning opleverde: Malinovskyi schoot dus eerst weliswaar naast, maar tien minuten voor het einde viel een afgeslagen bal voor zijn voeten en poeierde hij snoeihard raak: 1-2. Vlak voor tijd werd Juventus net als direct na de pauze echter een handje geholpen door de arbiter Piero Giacomelli. Ditmaal viel een bal namelijk op de arm van invaller Muriel, die dat niet eens door had, en opnieuw werd een enigszins goedkope penalty gegeven. Ronaldo pakte het cadeautje uit en zorgde met zijn 27ste doelpunt van dit Serie A-seizoen voor de cruciale remise.

Daardoor blijft het verschil tussen het in grootse vorm verkerende Atalanta en Juventus – dat nog een zwaar programma voor de boeg heeft - negen punten. Zonder de laatste penalty was het nog spannend geworden, want de laatste nederlaag van Atalanta dateert van 20 januari 2020, toen het van de huidige hekkensluiter SPAL (1-2) verloor. Het zullen geen peperdure punten worden in de titelstrijd, want normaliter geeft Juventus deze voorsprong niet meer uit handen. Helemaal niet als ze in moeilijke situaties geholpen worden zoals tegen Atalanta het geval was, want voetballend was het over negentig minuten duidelijk de mindere.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen