Wolverhampton herstelt zich met gemakkelijke zege op Everton

12 juli 2020, 14:57

Na een mindere fase heeft Wolverhampton Wanderers weer eens drie punten gepakt in de Premier League. De nummer zes van de competitie verloor de vorige twee duels en gleed daardoor weg in de strijd om een Europees startbewijs, maar heeft zondag de rug kunnen rechten. Everton werd eenvoudig met 3-0 opzij gezet.

Everton is bezig aan een kleurloos seizoen en kan vooral tegen de topploegen totaal geen vuist maken. De nummer elf van de Premier League had zondag dan ook niets te melden tegen Wolverhampton, dat prima speelde. De thuisploeg kreeg meer kansen dan de tegenstander en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Dat gebeurde op slag van rust door een rake penalty van Raul Jimenez. Hij miste in dienst van Wolverhampton nog nooit een strafschop en deed dat ook vandaag niet. Hij maakte zijn 25ste goal van het seizoen (alle competities). De strafschop was gegeven na een overtreding van Lucas Digne op Daniel Podence.

Kort voor rust was het raak voor Wolverhampton, dat kort na de doelwissel weer kon juichen. Leander Dendoncker kopte raak uit een vrije trap van Pedro Neto. Het werd nog erger voor Everton toen Diego Jota een kwartier voor het einde de wedstrijd definitief in het slot gooide. Zijn 3-0 kwam tot stand na een prachtige lange pass van Ruben Neves. De buitenspeler maakte het karwei knap af door hard taak te volleren. De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar een schot van Adama Traoré spatte uiteen op de lat.

Door de overwinning staat Wolverhampton op de zesde plaats in de Premier League en ligt het op koers voor de Europa League.