Koploper Leeds United wint kraker en doet Swansea veel pijn

12 juli 2020 – Leeds United stevent af op promotie en heeft in dat kader goede zaken gedaan. Het team van Marcelo Bielsa verstevigde de koppositie door met 0-1 te winnen bij Swansea City. Voor de ploeg uit Wales zijn de druiven heel zuur in het Championship.

Koploper Leeds United wint kraker en doet Swansea veel pijn

Leeds staat bovenaan en stond voor vandaag in punten gelijk met West Bromwich Albion. De bovenste twee ploegen promoveren sowieso en dus kon Leeds goede zaken doen. Dat deed het ook, op bezoek bij subtopper Swansea City. De enige goal viel in de 89ste minuut en werd gemaakt door Pablo Hernandez. De Spaanse buitenspeler deed daarmee zijn oude club pijn.

Leeds is nu heel dicht bij promotie naar de Premier League en heeft drie punten meer dan West Brom. Er zijn in het Championship nog drie duels te gaan en dus ziet het er goed uit. Zeker omdat Leeds getuige de vier zeges in de laatste vijf duels in goede vorm steekt. Dat geldt niet voor Swansea. Die ploeg is door de late tegengoal naar plaats zeven gezakt, terwijl een plek bij de eerste zes recht geeft op play-offs. De achterstand van Swansea op nummer zes Cardiff City bedraagt één punt.

Eredivisie

gerelateerd