Schöne met rake vrije trap goud waard voor Genoa

12 juli 2020 – Genoa heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie door hekkensluiter SPAL met 2-0 te verslaan. Lasse Schöne was met een rake vrije trap belangrijk voor zijn team. Genoa nam door de overwinning de veilige zeventiende plaats in de Serie A over van Lecce.

Schöne met rake vrije trap goud waard voor Genoa

Genoa had sinds de coronacrisis geen wedstrijd meer gewonnen en was daardoor in de degradatiezone terechtgekomen. In SPAL trof de club uit Genua een club die al praktisch gedegradeerd is. Heel verrassend was het dan ook niet dat Genoa zondag de eerste zege sinds maart boekte.

De thuisploeg kwam halverwege de eerste helft op voorsprong tegen SPAL. Op aangeven van Iago Falqué schoof Goran Pandev de bal binnen. Genoa kreeg daarna een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar Falqué miste een strafschop. De 2-0 werd na een uur alsnog gemaakt. Oud-Ajacied Schöne krulde een vrije trap in de kruising. Het was zijn tweede goal in de Serie A.

Genoa vervolgt donderdag de strijd tegen degradatie met een wedstrijd tegen Torino. De club van Schöne komt dit seizoen in totaal nog zes keer in actie.

Serie A

gerelateerd