Schalke voorlopig zonder Rafinha en Ernst

5 juli 2006, 09:54

Schalke '04-spelers Rafinha en Fabian Ernst moeten een deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen laten schieten. De Braziliaan en de Duitser kampen met blessures en moeten voorlopig rust houden. Bij Rafinha (foto) is zijn enkel in het gips gezet, terwijl Ernst een operatie heeft moeten ondergaan. 

Ernst, die op het laatste moment buiten de WK-selectie van Jürgen Klinsmann viel, kampte al geruime tijd met knieklachten. Om deze klachten voor eens en altijd uit de wereld te helpen heeft de defensieve middenvelder zich enkele dagen geleden laten opereren. Hoe lang hij door deze ingreep buitenspel staat, is voorlopig nog onduidelijk.

Over de periode die zijn teamgenoot Rafinha nodig zal hebben om volledig te herstellen, bestaat iets meer duidelijkheid. De Braziliaanse verdediger liep tijdens de training een scheurtje op in het kapsel van zijn rechterenkel. Het gewricht van de 20-jarige Braziliaan is direct in het gips gezet en dit gipsverband moet minimaal een week blijven zitten. Verwacht wordt dat hij daarna nog drie tot vier weken nodig heeft voordat hij weer voluit mee kan trainen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen