De Jong en Sevilla bijna zeker van Champions League

13 juli 2020, 00:00

Het is zo goed als zeker dat Sevilla volgend seizoen uitkomt in de Champions League. De Zuid-Spaanse club won zondagavond met 2-0 van Real Mallorca en heeft het gat met nummer vijf Villarreal vergroot naar negen punten. De concurrent komt nog drie keer in actie en kan dus alleen nog in punten gelijk komen.

Sevilla trad tegen Real Mallorca aan zonder Luuk de Jong. Net als afgelopen donderdag tegen Athletic Bilbao (1-2 winst) nam hij plaats op de bank. Als invaller kwam hij acht minuten voor tijd binnen de lijnen. Sevilla leidde op dat moment met 1-0 door een rake strafschop van Lucas Ocampos. De penalty werd gegeven na een handsbal van Pozo, die de bal tegen zijn hand gekopt zag worden.

Ocampos leek lang de enige doelpuntenmaker van de wedstrijd te worden, tot Youssef En-Nesyri een paar minuten voor tijd de 2-0 maakte. Dat was tevens de beslissing in de wedstrijd. Sevilla is door de zege bijna zeker van Champions League-voetbal, terwijl het voor Real Mallorca vijf voor twaalf is. De eilandbewoners staan met nog twee wedstrijden te spelen negentiende. De achterstand op Deportivo Alavés, dat op de veilige zeventiende plaats staat, is drie punten. Alavés heeft ook nog een wedstrijd tegoed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen