'Frenkie de Jong staat voor rentree bij FC Barcelona'

13 juli 2020 – De rentree van Frenkie de Jong bij FC Barcelona laat niet lang meer op zich wachten. De 23-jarige middenvelder maakt donderdag tegen Osasuna vermoedelijk zijn eerste speelminuten sinds hij een maand geleden geblesseerd raakte. Het Spaanse Sport sluit zelfs niet uit dat De Jong bij de een-na-laatste competitiewedstrijd van het seizoen in de basis start.

'Frenkie de Jong staat voor rentree bij FC Barcelona'

Door een spierblessure miste De Jong de afgelopen acht wedstrijden van FC Barcelona. Zonder de inbreng van de Oranje-international won Barça vijf keer en speelde het drie keer gelijk. De Jong hervatte een week geleden de groepstraining, maar maakte in de twee wedstrijden die volgden geen deel uit van de selectie.

Tegen Osasuna komt daar mogelijk verandering in. FC Barcelona heeft nog een kleine kans om kampioen te worden. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Barça één punt minder dan Real Madrid, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. De Catalanen zijn ook nog actief in de Champions League. Binnenkort speelt Barça de tweede wedstrijd in de achtste finale tegen Napoli. Het eerste duel eindigde in 1-1. In de eventuele kwartfinale zal Bayern München of Chelsea de tegenstander zijn.

Eredivisie

gerelateerd