Mourinho over terugdraaien straf City: "Schandalige beslissing"

14 juli 2020, 15:30

In navolging van Jürgen Klopp heeft ook José Mourinho dinsdag gereageerd op het CAS-besluit om de Europese uitsluiting van Manchester City terug te draaien. De trainer van Tottenham Hotspur noemt het besluit van het internationaal sporttribunaal 'een ramp'. "Het is een schandalige beslissing", wond hij er geen doekjes om.

Manchester City mag door de beslissing van het CAS de komende twee jaar tóch deelnemen aan de Europese toernooien. Daarnaast werd door de UEFA opgelegde boete verlaagd van dertig miljoen naar tien miljoen euro. Manchester City werd door het sporttribunaal niet schuldig bevonden aan het schenden van de Financial Fair Play-regels. De boete moet de club betalen omdat het niet aan het onderzoek van de UEFA meewerkte.

Lees ookKlopp over CAS-oordeel: "Geen goede dag voor het voetbal"

Mourinho vindt het allemaal maar vreemd. "Als je onschuldig bent, betaal je niet. Ik zeg niet dat Manchester City schuldig is. Maar ik zeg dat je niet betaalt als je onschuldig bent. Ik weet dat Manchester City dat makkelijk kan betalen, maar het gaat om het principe. Waarom zou je betalen als je onschuldig bent? Als ze onschuldig zijn, is het een schandalige beslissing. Als ze wél schuldig zijn, is het ook een schandalige beslissing. Want als je schuldig bent, zou je geschorst moet worden. Ik bekritiseer Manchester City niet, maar de beslissing", zei de Portugees op de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd van aanstaande woensdag tegen Newcastle United.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen