Jans hoopt 'extreem talent' Cerny tot bloei te brengen

14 juli 2020, 16:57

FC Twente-trainer Ron Jans heeft hoge verwachtingen van Vaclav Cerny. De oefenmeester ziet de van FC Utrecht gehuurde buitenspeler als een extreem talent, maar weet ook dat het er tot dusver nog niet uitgekomen is. En daar moet verandering inkomen. "Daar gaan we met zijn allen aan werken, maar de belangrijkste persoon daarin is Vaclav zelf en niet de trainer."

Dat vertelt Jans tegenover FOX Sports over zijn aanwinst. "We hebben heel veel vertrouwen in hem en dat is belangrijk voor hem in deze situatie", aldus Jans, die de Tsjech een 'extreem talent' vindt. Toch moet hij zich ook niet te veel druk opleggen, denkt Jans. "Dat hij zichzelf zó wil bewijzen, dat je jezelf voorbij loopt. Het is goed dat je jezelf wil laten zien, maar als je jezelf voorbij loopt, is het effect averechts."

De Tsjechische buitenspeler hoopt zelf in elk geval zijn loopbaan nieuw leven in te blazen in Enschede. "Waarom het bij Utrecht niet lukte? Daarvoor moet je bij hen zijn. Ik gaf honderd procent op de trainingen", aldus de Tsjech. "Ik voel veel druk, want ik wil slagen. Ik neem niet genoegen met een plek op de bank en wil het team graag iets geven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen