Atalanta imponeert en wint mede dankzij goal De Roon

14 juli 2020, 23:42

Atalanta Bergamo heeft de indrukwekkende reeks dinsdagavond een uitstekend vervolg gegeven in de derby tegen laagvlieger Brescia. Mede dankzij een fraai doelpunt van Marten de Roon had I Nerazurri slechts twintig minuten moeite met de opponent. Door de uiteindelijke ruime 6-2 zege, kreeg Lennart Czyborra de ruimte om zijn debuut te maken.

Ondanks de 2-2 remise zaterdagavond tegen Juventus en daarmee eerste puntverlies na de coronastop maakte Atalanta wel veel indruk tegen de Oude Dame, maar wist ook dat de titelstrijd niet meer spannend zal worden. Toch ging de formatie van Gian Piero Gasperini vol energie van start en had het de eerste treffer na ruim een minuut al in het net liggen via Mario Pasalic.

Brescia had de laatste weken met 0-3 tegen AS Roma en 6-0 tegen Internazionale al een paar keer flink klop gehad en moest dus ook ditmaal vrezen voor een monsterscore. Hoewel die er uiteindelijk wel kwam, deden de bezoekers na tien minuten nog wel wat terug (1-1). Daarna gaf de thuisploeg echter wat gas bij en was het verzet snel gebroken.

Middenvelder Marten de Roon punterde op aangeven van de weer fitte Robin Gosens een kwartier later heerlijk de 2-1 binnen, maar zag Ruslan Malinovskiy zijn treffer in schoonheid direct daarna verbeteren. Net als tegen Juventus haalde de Oekraïner snoeihard uit, ditmaal van nog verder, maar even doeltreffend. Via Duván Zapata was het duel na een half uur definitief gespeeld (4-1).

Dat betekent dat Atalanta kon gaan wisselen en hield het Zupata om die reden in de tweede helft al langs de kant. Nadat Pasalic in de tweede helft zijn hattrick kort na elkaar had voltooid (zie onder), was het debuut voor Czyborra daar. De Duitse back kwam voor het eerst sinds zijn transfer vanaf Heracles Almelo in de winterstop in actie voor de Serie A-club, maar kon de eretreffer voor het arme Brescia niet voorkomen. De ploeg zonder Mario Balotelli lijkt degradatie niet meer te kunnen ontlopen.

Voor Atalanta Bergamo betekent de ruime overwinning een volgende knappe uitslag in de toch al zo sterke serie. Daardoor ligt het vol op schema om de grens van honderd doelpunten dit seizoen te breken, heeft het goede papieren om de tweede plaats te halen in de Serie A en verbetert het het eigen puntenrecord. In de huidige vorm wordt Atalanta zelfs genoemd als outsider voor de Champions League, al is dat natuurlijk nog wel ver weg. Imponerend is het dinsdaavond echter opnieuw zéker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen