Ineenstorting na rust kost Juve punten bij Sassuolo

15 juli 2020, 23:46

Kan het dan toch nog voor Atalanta Bergamo? In een duel met een bijzonder scoreverloop heeft lijstaanvoerder Juventus bij Sassuolo twee punten verspeeld. De koploper van de Serie A stond na tien minuten al met 0-2 voor, gaf die voorsprong volledig weg en repareerde die schade uiteindelijk maar deels: 3-3.

Matthijs de Ligt leek in de defensie een gemakkelijke avond door te maken. Na tien minuten hadden Danilo en Gonzalo Higuain al gescoord, beiden op aangeven van Miraljem Pjanic. De negen verliespunten voorsprong op Atalanta Bergamo, de enige nog enigszins bedreiging voor de titel, leken te worden gehandhaafd.

Toch kwam Sassuol0, dat moest winnen om een aanzienlijke kans te houden op Europees voetbal, niet slecht voor de dag. Na een half uur spelen scoorde een oude bekende de aanslutingstreffer: Filip Djuricic (ex-Heerenveen) rondde een rommelige aanval prima af: 1-2.

Met Daniele Rugani voor de in de rust gewisselde Giorgio Chiellini ging het in de tien minuten na rust volledig mis. Met dank aan Domenico Berardi. De 25-jarige ster van de thuisploeg kogelde eerst een vrije trap binnen en legde een paar minuten daarna de bal voor het intikken voor Francesco Caputo. Na de 3-2 leek in een stunt in de maak, want de club uit Turijn was het even helemaal kwijt.

Toch bood een standaardsituatie uitkomst, want Sassuolo blonk het gehele duel niet uit in het verdedigen van Juventus-aanvallen. Alex Sandro knikte van dichtbij simpel raak en bracht de teller op 3-3. Na de gelijkmaker kregen beide ploegen nog wat kansen tijdens het duel dat overliep van fouten. De verder totaal onzichtbare Cristiano Ronado had de grootste mogelijkheid, maar stuitte op de voeten van doelman Andrea Consigli. Aan de andere kant moest Sandro op de doellijn redding brengen en ranselde Wojciech Szczesny een afstandsschot uit het doel.

Het puntverlies van Juve zorgt ervoor dat Atalanta tot op zeven punten nadert. Nu lijkt dat met vijf duels te spelen geen probleem te worden, maar wie weet brengt het de spanning wel helemaal terug. Sassuolo moet hopen dat AC Milan het gat van zes punten verspeelt en zo alsnog in Europa kan belanden.