Gisteren gemist: Fout Van Dijk, puntverlies Juve en winst Spurs

16 juli 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 15 juli.

Ineenstorting na rust kost Juve punten bij Sassuolo

Kan het dan toch nog voor Atalanta Bergamo? In een duel met een bijzonder scoreverloop heeft lijstaanvoerder Juventus bij Sassuolo twee punten verspeeld. De koploper van de Serie A stond na tien minuten al met 0-2 voor, gaf die voorsprong volledig weg en repareerde die schade uiteindelijk maar deels: 3-3.

Unieke flaters Van Dijk en Alisson leiden cruciale zege Arsenal in

Blunders van Virgil van Dijk en Alisson Becker hebben ervoor gezorgd dat Arsenal een broodnodige zege in de strijd op Europees voetbal heeft geboekt. The Gunners kwamen door een goal van Sadio Mané op achterstand, maar nog voor rust gaven flaters van Van Dijk en Alisson de Londenaren een vrijgeleide om de vrij onverdiende en in de ogen van de titelwinnaars onnodige overwinning te pakken: 2-1.

Silva helpt City aan zege, winst Spurs en late domper voor Wolves

Met dank aan een uitblinkende David Silva heeft Manchester City het thuisduel met AFC Bournemouth gewonnen. De Spanjaard was voor rust belangrijk met een prachtige vrije trap en een assist op Gabriel Jesus. Door de 2-1 thuiszege blijft de situatie voor het bezoekende Bournemouth uiterst penibel. Tottenham Hotspur en Wolverhampton Wanderes deden in hun strijd voor Europees voetbal juist wel goede zaken. Al balen ze bij Wolves van de blessuretijd.

Milan houdt druk op Roma en laat Sassuolo achtervolgen

 De strijd om de Europa League-plekken blijft spannend. Napoli is door de bekerwinst al zeker van een kwalificatieplaats, maar AS Roma en AC Milan vechten nog volop om het laatste directe ticket. Omdat AC Milan overtuigend won van Parma (3-1) doet het in ieder geval goede zaken. Ook omdat Sassuolo nog altijd niet uitgespeeld is.

Leverkusen gaat geen spelers meer verkopen aan Dortmund

In duidelijke bewoording heeft Bayer Leverkusen-voorzitter Fernando Carro laten weten dat ze de komende jaren geen spelers verkopen aan Borussia Dortmund. Dit om de stap naar de echte top de kunnen maken, want dat is volgens de Spanjaard doelstelling van de komende jaren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen