Hasselbaink blij met rentree Leeds: "De sfeer is er uniek"

16 juli 2020, 09:12

Met Leeds United staat er een Engelse grootmacht op het punt om terug te keren in de Premier League. De club bezet de bovenste plaats in het Championship en met nog drie duels te gaan, is promotie bijna een zekerheid. Bij winst op Barnsley kan er donderdag feestgevierd worden. Jerrel 'Jimmy' Floyd Hasselbaink is blij met de terugkeer van de club op het hoogste niveau.

Hasselbaink streek in 1997 neer bij Leeds United, dat hem overnam van het Portugese Boavista. Hij werd direct een sensatie en in zijn tweede seizoen topscorer van de Premier League. "Het is daar niet écht begonnen, maar toch is het daar begonnen", zegt de tweevoudig topscorer van Engeland tegen De Telegraaf. "In Portugal had ik de boel weer op de rit gekregen, maar in Engeland kwam de erkenning en speelde ik mij in Oranje. Dankzij Leeds ging ik naar het WK in Frankrijk."

In de voormalig wolstad beleefde Hasselbaink twee prachtige seizoenen. "Leeds is de enige club van betekenis in Yorkshire, de mensen zijn ongelooflijk trots op United. Kijk: in Londen heb je ontelbaar veel profclubs, in Manchester heb je City en United en Liverpool heeft Liverpool en Everton. Maar Leeds heeft alleen Leeds. Wie er wordt geboren, is voor Leeds. Tot zijn dood", vertelt de oud-spits.

Hij weet dat de terugkeer van Leeds United goed nieuws is voor de Premier League. "De sfeer is er uniek, bijna nergens maken ze meer kabaal dan op Elland Road. Het is een intimiderend stadion en ik kan het weten, want ik heb er later met Chelsea gespeeld. En het zit er altijd vol. Zelfs toen ze op het derde niveau speelden, zaten er nog doodleuk 40.000 man. De mensen zijn blind voor hun Leeds."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen