Zorgen bij Arteta: "Gat tussen Liverpool en Arsenal enorm"

16 juli 2020, 10:16

Uiteraard is Mikel Arteta blij met de overwinning op Liverpool (2-1), maar de coach weet dat er nog veel werk aan de winkel is in Londen. De Spanjaard zag dat zijn team voetballend nauwelijks wat te vertellen had in de wedstrijd, maar door fouten van Liverpool toch won. Arteta hoopt dat de selectie deze zomer versterkt kan worden.

Arsenal staat negende en won knap van de koploper. Arteta weet dat het echter beter zal moeten als de ploeg weer bovendien mee wil gaan draaien. De vraag is echter of de club genoeg geld heeft om met versterkingen te komen. "Dat is een grote zorg", zegt Arteta eerlijk tegen Sky Sports. "Je kunt zien hoe de selectie van Liverpool is opgebouwd. Er is geen magie, je moet gewoon kwaliteitsspelers aan je zien te binden. Wij hebben een grotere selectie nodig om mee te kunnen strijden in deze competitie. Dat is de uitdaging."

Arsenal werd weggespeeld door Liverpool, maar won toch. Arteta zag van de zijkant dat zijn ploeg het zwaar had. "Het gat tussen beide teams is enorm", zegt de coach dan ook. "Het is moeilijk om dat in twee maanden op te lossen. Wat betreft de toewijding en de strijdlust zijn de ploegen gelijk. Dat was eerder ook niet zo en daar ben ik trots op. De rest kost tijd, maar dit zijn wel signalen dat er meer mogelijk is."

Arsenal maakt nog kans op Europa League-voetbal te halen en staat bovendien in de halve finale van de FA Cup. In dat toernooi staat komende zaterdag een duel met Manchester City op het menu. Bij die club werkte Arteta als assistent van Pep Guardiola voordat hij bij Arsenal Unai Emery opvolgde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen