'Dortmund legt 25 miljoen op tafel voor 17-jarige Engelsman'

16 juli 2020, 14:08   Bijgewerkt: 16 juli 2020, 14:25

Ondanks de coronacrisis is Borussia Dortmund bereid om zeer diep in de buidel te tasten. De club wil ver gaan voor Jude Bellingham, een zeventienjarig toptalent van Birmingham City. Volgens Bild heeft de Duitse topclub een akkoord bereikt over een transfersom van liefst 25 miljoen euro.

De Engelse middenvelder verblijft momenteel in Dortmund om de transfer af te ronden. Bellingham gaat voor vijf jaar tekenen bij de Duitse club die heilig overtuigd is van zijn kwaliteiten. Ook Liverpool, Chelsea en Manchester United hadden interesse in de middenvelder, maar Dortmund is zijn nieuwe bestemming. De transfer staat op het punt om afgerond te worden.

Dortmund hoopt dat Bellingham een soortgelijk pad kan bewandelen als Jadon Sancho. Ook hij vertrok op jonge leeftijd uit Engeland om vervolgens in Dortmund uit te groeien tot een topspeler. Bellingham stond dit seizoen bijna altijd in de basis bij Championship-ploeg Birmingham City, waarvoor hij in 39 duels 4 goals maakte. Bij die club staan ook oud-Eredivisie-spelers Daniel Crowley, Jake Clarke-Salter en Maikel Kieftenbeld onder contract.

De verbintenis van Bellingham in Birmingham liep in 2021 af.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen