Leeds United nog één punt verwijderd van promotie

16 juli 2020, 20:20

Leeds United heeft nog één punt nodig voor een terugkeer naar de Premier League. De koploper van het Championship boekte donderdagavond een zwaarbevochten zege op Barnsley: 1-0. Leeds had op het eigen Elland Road een eigen doelpunt nodig om de hekkensluiter van zich af te schudden.

Michael Sollbauer verschalkte na bijna een half uur zijn eigen doelman. Bevrijdend werkte de treffer niet voor Leeds. De gastheren worstelden met Barsnley, dat de huid duur verkocht. Leeds had ook zomaar een nederlaag kunnen lijden. Barnsley was in de tweede helft ook de betere ploeg, maar hield Leeds stand en werd de cruciale overwinning geboekt.

Lees ook: Hasselbaink blij met rentree Leeds: "De sfeer is er uniek"

Met nog twee competitiewedstrijden op het programma, kan nummer drie Brentford nog op gelijke hoogte komen. Leeds zou de wedstrijden tegen Derby County (zondag) en Charlton (woensdag) beide dan wel moeten verliezen. Mogelijk dat morgen (vrijdag) het promotiefeest ook al lostbarst. Dat gebeurt als nummer twee West Bromwich niet wint van Huddersfield. Uiteindelijk promoveren er twee clubs rechtstreeks naar de Premier League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen