Opvallende basisplaats Fosu-Mensah bij zege United

16 juli 2020, 23:33   Bijgewerkt: 17 juli 2020, 00:05

Manchester United mag blijven hopen op de Champions League. Het elftal van Ole Gunnar Solskjaer zegevierde donderdagavond op bezoek bij Crystal Palace: 0-2. Een van de meest opvallende zaken op Selhurst Park was de basisplaats voor Timothy Fosu-Mensah. De verdediger speelde voor het eerst in drie jaar weer eens mee met United. Ook zijn er bij Crystal Palace zorgen over de Patrick van Aanholt, die na een val moest worden afgevoerd.

De basisplaats voor Fosu-Mensah kwam compleet uit de lucht vallen. In zijn zesde seizoen voor United kwam de Amsterdammer alleen tot twee wedstrijden voor de beloftenploeg. Hij zat ook nog geen enkele keer bij de selectie. Tegen Crystal Palace kreeg Fosu-Mensah de kans op de linksbackpositie als vervanger van Luke Shaw. Fosu-Mensah speelde de wedstrijd ook nog helemaal uit. Hij deed zijn ding tegen de club die hem twee seizoenen nog huurde van United.

Ook over het resultaat had Solskjaer weinig te klagen. Het zat zijn ploeg beslist niet tegen. United kwam goed weg bij een penaltysituatie en zag tot grote opluchting de gelijkmaker van Jordan Ayew geannuleerd worden. De VAR constateerde dat de aanvaller met zijn kleine teen buitenspel stond. Bij de beide doelpunten van United speelde Patrick van Aanholt een hoofdrol. De Nederlander werd bij de 0-1 van Marcus Rashford volledig het bos ingestuurd. Na een kapbeweging was Van Aanholt de Engelsman helemaal kwijt. Bij het beslissende doelpunt van Anthony Martial viel hij hard met zijn hoofd op de grond. Na beademing werd Van Aanholt van het veld gedragen. 

Na de goal van Martial kwam de zege voor United niet meer in gevaar. De club staat op gelijke hoogte met Leicester, maar heeft wel een minder doelsaldo. Echter spelen beide ploegen op de slotdag tegen elkaar en kan dat weleens het allesbeslissende duel worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen