Transferweekje: Ricardo Rodriguez, Cillessen, Thiago en Bale

18 juli 2020, 12:00

De transferzomer lijkt definitief begonnen. Hoewel nog lang niet alle markten open zijn en het anders wordt dan regulier, voltooien de transfers en nemen de geruchten met rasse schreden toe. Welke transfers zitten allemaal in het vat en welke geruchten zijn misschien helemaal niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

PSV kan terugkeer van Rodriguez vergeten

De komst van Ricardo Rodriguez naar PSV in de winter kon gerust een stunt worden genoemd. Door de coronacrisis speelde hij echter slechts zes wedstrijden voor de club, maar PSV wil dat aantal graag verder opschroeven door hem nog een seizoen te binden. Dat lijkt echter niet te gaan lukken. Volgens BILD staat de Zwitser in de concrete belangstelling van Hertha BSC, Eintracht Frankfurt en TSG Hoffenheim. Eerder speelde hij al bij VfL Wolfsburg, waardoor hij er nog altijd goed opstaat in Duitsland. De verwachting is dan ook dat de 27-jarige Zwitser in deze zomer niet naar Eindhoven zal terugkeren, maar naar de Bundesliga.

Ruiter: Heerenveen, Willem II of ...?

Dat Robbin Ruiter vertrekt bij PSV, staat vrijwel zeker vast. De 33-jarig doelman wil niet nog een seizoen tweede viool spelen en PSV zou willen meewerken aan een transfer. Over interesse heeft Ruiter niets te klagen. Volgens het Eindhovens Dagblad deze week lag een overgang naar sc Heerenveen in het verschiet. [a,https://twitter.com/reonboeringa/status/1284129070364495873,_blank,Voetbal International ]is minder stellig. Het weekblad weet dat de Friezen op meerdere borden schaken. PSV en Ruiter kijken zelf ook naar andere opties. Willem II en andere (buitenlandse) clubs zijn ook in de markt voor de keeper. Dat Ruiter weer als eerste doelman aan de slag kan, staat dan ook wel vast. De vraag is nog even waar.

{image[339007][right-half][]}Cillessen onderdeel Valencia-schoonmaak

De crisis van Valencia heeft ook gevolgen voor Jasper Cillesen. Tenminste, als we het Spaanse radiostation Cadena COPE mogen geloven. Volgens de berichtgeving uit Spanje werkt eigenaar Peter Lim aan een grote schoonmaak en is Cillessen daar onderdeel van. Het is zeker niet voor het eerst dat de Oranje-doelman in verband wordt gebracht met een transfer. Midweeks had 31-jarige Nijmegenaar zijn basisplaats weer terug nadat hij de voorgaande twee duels op de bank zat. Naast Cillessen zouden ook de belangrijke spelers Dani Parejo, Rodrigo Moreno en Francis Coquelin moeten vertrekken. Verder staan spelers als Geoffrey Kondogbia, Eliaquim Mangala, Mouctar Diakhaby en Kevin Gameiro eveneens op de zwarte lijst.

Thiago wil naar Liverpool

Thiago stuurt al deze zomer aan op een transfer naar Liverpool. De 29-jarige spelmaker verraste eerder door last minute zijn eenjarige contract bij Bayern München toch niet te verlengen. De Spanjaard heeft de wens nog een keer een mooie transfer te maken. Sindsdien wordt hij alleen maar in verband gebracht met Liverpool. Volgens BILD ziet Thiago zichzelf het liefst komend seizoen al voor The Reds spelen. Hij zou zijn luxueuze villa in München al te koop hebben gezet. Daarnaast heeft Jürgen Klopp Liverpool verzocht om Thiago naar Anfield te halen. Het verschil tussen vraag en aanbod is nog wel fors. Bayern verlangt 40 miljoen euro, maar is voor Liverpool 25 miljoen het maximale. Het gat wordt wel als overbrugbaar gezien.

{image[341526][right-half][]}De geruchtenmachine Pogba

Wie de kranten leest, moet denken dat Paul Pogba elke week wel iets anders wil qua transferplannen. De ene week lijkt hij op zeker te verkassen naar Real Madrid of Paris Saint-Germain, de andere week wil hij naar FC Barcelona en dan weet hij nog niet zo zeker of hij wel wil vertrekken bij Manchester United. Dat laatste is volgens The Daily Mail nu het geval. Dankzij de formidabele prestaties van de laatste weken is United volop in de race voor deelname aan de Champions League. Dat zou de Franse wereldkampioen kunnen overhalen om toch op Old Trafford te blijven. Een transfer naar Real Madrid lijkt sowieso onmogelijk, aangezien voorzitter Florentino Pérez donderdag aankondigde geen grote aankopen te kunnen doen wegens de coronacrisis.  

Clown Bale

Het zal de komende tijd opnieuw veel gaan over een transfer van Gareth Bale. De Welshman doet goed zijn best zichzelf naar de uitgang van Real Madrid te werken. De afgelopen week viel hij meermaals op, maar niet vanwege zijn prestaties binnen de lijnen. Bale heeft al zes wedstrijden op rij geen minuut gespeeld voor de Koninklijke. In plaats daarvan hing de aanvaller de clown uit op de reservebank. In de thuiswedstrijd tegen Deportivo Alaves gebruikte hij zijn mondkapje als slaapmasker en deed Bale tegen Granada alsof twee rolletjes tape een verrekijker waren. Het onderstreept wat diverse media al vaker hebben beweerd: Bale onderhoudt een slechte relatie met Zinedine Zidane. Toen Real donderdag beslag legde op de landstitel, straalde Bale allesbehalve vreugde uit. Op beelden (zie hieronder) oogde Bale wel heel erg ongemakkelijk. Hangt een vertrek, nadat vorige zomer een Chinese transfer naar Jiangsu Suning mislukte, nu daadwerkelijk in de lucht? Wij achten de kans groot. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen