Ook in Duitsland maakt CAS-uitspraak over City de tongen los

17 juli 2020, 16:23

De veelbesproken 'vrijspraak' van Manchester City door het Internationaal Sportsgerechtshof CAS maakt ook in Duitsland de tongen los. Hans Joachim-Watzke, de baas van Borussia Dortmund, heeft zijn woordje klaar over de beslissing.

Deze week draaide het CAS de Europese uitsluiting van City terug, al moet de club wel een boete van tien miljoen euro betalen. Verschillende prominenten zoals José Mourinho waren wordend, net als Watzke. "Dat was alles bij elkaar geen goede dag voor het voetbal", vertelt de directeur bij Kicker.

Critici spreken van een faillissement van het Financial Fair Play in de huidige vorm, dat enkele jaren geleden door de UEFA werd ingevoerd. "'Ze moeten proberen de regels nog duidelijker te maken en ze scherper controleren, om een nog strikere bewijsvoering aan de dag te kunnen leggen. Maar ik heb in dat opzicht groot vertrouwen in voorzitter Aleksandar Ceferin", aldus Watzke.

De victorie-uitspraken van City-manager Pep Guardiola zetten kwaad bloed bij Watzke, die de toon van de Spanjaard niet aanstaat. "Ik zou Manchester City aanraden te stoppen met juichen. Als je de beargumentering leest van de uitspraak, kan je zien dat het bewijs gewoon niet valide genoeg was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen