Paraguay stelt start competitie uit na vele positieve coronatests

17 juli 2020, 22:40

Graag had Paraguay de voetbalcompetitie vrijdag weer van start laten gaan, maar het bestuur van de nationale bond is tot de realisatie gekomen dat dat geen goed idee is. Reden is het feit dat er meer dan vijftig personen bij drie clubs positief zijn getest op het coronavirus.

Als eerste land in Zuid-Amerika wilde Paraguay de draad weer oppakken, aangezien alle andere competities nog stilliggen vanwege de coronacrisis. Uit tests is echter gebleken dat meer dan vijftig personen het virus onder de leden hebben. Nadat de bond dat bericht naar buiten bracht, adviseerde het ministerie van Volksgezondheid om de start uit te stellen. Dat is vervolgens ook gebeurd.

'We zijn tot een akkoord gekomen met de voorzitters van de twaalf clubs uit de eerste divisie om de competitie uiterlijk op 22 juli te hervatten', meldt de voetbalbond. Club 12 de Octubre is de bron van het kwaad, aangezien daar liefst 35 personen positief hebben getest. Ook bij Guarani (14) en San Lorenzo (4) waren besmettingen. Het nieuws viel rauw op het dak van de voetbalbond, aangezien Paraguay als land naar omstandigheden uitstekend door de coronacrisis komt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen