Leeds heeft titel binnen door peperdure misstap Brentford

18 juli 2020, 15:43

Door het puntenverlies van West Bromwich Albion was Leeds United vrijdag zonder te spelen al zeker van promotie en zaterdag is ook de titel veiliggesteld. Alleen Brentford kon wat dat betreft nog roet in het eten gooien, maar maakte een peperdure misstap. Het ging met 1-0 ten onder bij Stoke City en liet daarmee een enorme kans liggen.

Voor Leeds is de nederlaag goed nieuws, want het team van Marcelo Bielsa is zeker van de titel in het Championship. Een mooie bekroning van een mooi seizoen. Voor Brentford zijn de druiven bijzonder zuur. De ploeg staat derde en had bij winst over West Brom heen kunnen gaan. Was dat gelukt, dan stond Brentford met nog één speelronde te gaan tweede met twee punten meer dan West Brom. Het ging echter onderuit tegen het Stoke City van Bruno Martins Indi. Bij Brentford viel Halil Dervisoglu in, maar hij kon het tij ook niet keren tegen de nummer zeventien van de ranglijst. De enige goal viel kort voor rust en kwam op naam van Lee Gregory.

De felbegeerde tweede plaats is nu dus nog in handen van West Bromwich Albion. Die ploeg kan op de laatste speeldag in eigen huis promotie veiligstellen tegen Queens Park Rangers. Brentford speelt dan tegen nummer laatst Barnsley.

Lees ook: Leeds keert na zestien jaar terug in de Premier League

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen