Boek dicht voor Derby County: Cocu niet naar Premier League

18 juli 2020, 18:21

Het zat er al even aan te komen en is nu definitief: Derby County zal komend seizoen net als dit jaar in het Championship spelen. De club speelt morgen (zondag) tegen kampioen Leeds United, maar die wedstrijd gaat eigenlijk nergens meer om. De resultaten op de andere velden waren zaterdag dusdanig dat Phillip Cocu zich met zijn team niet kan plaatsen voor de play-offs.

De bovenste twee teams uit het Championship promoveren direct naar de Premier League, terwijl de nummers drie tot en met zes de play-offs ingaan. Derby staat twaalfde, maar heeft een duel minder gespeeld dan de concurrentie en mocht nog hopen op een ticket voor de play-offs. Die hoop is zaterdag van tafel geveegd, omdat Cardiff City met 1-3 won van Middlesbrough. Het gat van zes punten is zodoende niet meer te overbruggen voor Cocu en consorten. De club kan zich opmaken voor nog een jaar op het tweede niveau.

Dat zal een teleurstelling zijn, aangezien Derby County had ingezet op een plaats bij de eerste zes. Vorig seizoen greep de club ternauwernood naast promotie. Toen werd er in de finale van de play-offs met 2-1 verloren van Aston Villa dat mede door een goal van Anwar El Ghazi promoveerde. In dit seizoen kwam Wayne Rooney verrassend de gelederen versterken, maar dat was dus niet voldoende om bovenin mee te doen.

Cocu werd in de zomer van vorig jaar aangesteld bij The Rams, waar hij de eerste buitenlandse trainer in de geschiedenis werd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen