Titelkansen Atalanta in rook op door ongewone misstap

18 juli 2020, 22:58

Normaliter vliegen de ballen er makkelijk in bij Atalanta Bergamo, maar dat was zaterdag niet het geval in de uitwedstrijd tegen Hellas Verona. De nummer drie van de Serie A beet zich stuk op het taaie Hellas en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De kans op het winnen van de Scudetto is zodoende een stuk kleiner geworden.

Als Atalanta nog kampioen wilde worden, moest het de uitwedstrijd zaterdag eigenlijk winnen. De ploeg had het zonder Marten de Roon, die wel inviel, echter lastig. Toch kwam de ploeg op voorsprong. Duván Zapata brak de ban kort na rust. De spits profiteerde van dom balverlies bij Hellas en schoot hard raak. Met Hans Hateboer en Robin Gosens als basisspelers leek Atalanta op weg naar de winst, maar toch ging het mis.

Negen minuten later tikte Matteo Pessina een rebound binnen. Pijnlijk voor Atalanta, aangezien hij dit seizoen verhuurd is door de topclub. In het restant van de wedstrijd wist Atalanta het duel niet meer om te draaien, waardoor het genoegen moest nemen met een remise tegen de nummer negen van de competitie. Het Hellas van uitblinker Sofyan Amrabat bewees andermaal een pittige opponent te zijn voor een topploeg.

Atalanta is inmiddels dertien duels op rij ongeslagen en staat derde met 71 punten. Dat is evenveel als Internazionale, dat zondag speelt, en zes minder dan Juventus. De titelkansen kunnen zodoende de kast in voor misschien wel de aantrekkelijkst spelende ploeg in de Europese top.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen