Arsenal haalt kunststukje uit en gaat via Man City naar eindstrijd

18 juli 2020, 22:47

In een seizoen vol teleurstellingen is Arsenal nog in de race voor een hoofdprijs. Het team van Mikel Arteta haalde enkele dagen na de winst op Liverpool een knap kunstukje uit door op Wembley in de halve finale van de FA Cup met 2-0 te winnen van titelhouder Manchester City. Het is ook een overwinning van Arteta op zijn leermeester Pep Guardiola.

Arsenal is bezig aan een zwaar seizoen en dreigt naast Europees voetbal te grijpen. Een andere weg om dat te halen is door het winnen de FA Cup en daar is nog alle kans op. Het staat door de winst in de finale en kan mogelijk voor de veertiende keer het prestigieuze bekertoernooi gaan winnen. Ook ondanks de knappe winst op Liverpool was Arsenal de underdog voor de wedstrijd tegen Manchester City. Het team van Guardiola, in de competitie tweede met een straatlengte achter Liverpool, begon ook sterker.

Toch was het Arsenal dat de grootste kans kreeg. Pierre-Emerick Aubameyang kreeg de bal van de David Luiz en pegelde hard op Ederson. In de negentiende minuut was het wel raak voor de captain van The Gunners. Na een geweldige aanval en dito voorzet van Nicolás Pepe werkte de spits de bal met de buitenkant erg knap in de verre hoek.

Dat was een klap voor Manchester City, dat het zeer lastig had met Arsenal. Pas na de rust kwamen de grote kansen voor de titelhouder. Kevin De Bruyne krulde een vrije trap net naast en Raheem Sterling schoof van dichtbij naast. Ook Aymeric Laporte werd gevaarlijk door een afstandsschot net naast te knallen.

Net toen City de duimschroeven aandraaide, sloeg Arsenal weer toe. Twintig minuten voor tijd stuurde Kieran Tierney spits Aubameyang weg en die bleef zeer koel. Hij schoof de bal door de benen van Ederson en besliste de wedstrijd. Net als tegen Liverpool was de defensie van Arsenal ook vanavond ijzersterk en dat is wel eens anders geweest. Daarvoor mag Arteta zeker de complimenten krijgen.

Voor Arsenal is de zege een grote opsteker, na zeven verliespartijen op rij tegen Man City. De recordhouder van de FA Cup speelt op 1 augustus de finale tegen Manchester United of Chelsea. Die ploegen strijden zondag om een ticket in de eindstrijd. Arsenal en Arteta kunnen die pot rustig in de luie stoel bekijken, wetende dat ze een zeer knappe prestatie hebben geleverd.

Guardiola en Manchester City moeten zich na deze klap bijeen rapen richting de Champions League-hervatting. De ploeg verdedigt tegen Real Madrid een 1-2 overwinning. Gaat het ook in dat toernooi mis, dan is er sprake van een ondermaats seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen