Mourinho: "Tottenham hoort niet thuis in Europa League"

19 juli 2020, 12:12

José Mourinho vindt Tottenham Hotspur te goed voor de Europa League. De realiteit is wel dat de Londenaren nog alle zeilen moeten bijzetten om deelname te realiseren. Dat Arsenal de finale van de FA Cup heeft gehaald, werkt bepaald niet in het voordeel voor Spurs.

De huidige zevende plaats in de Premier League levert Tottenham een ticket voor de Europa League op, mits Arsenal geen beslag legt op de FA Cup. Het elftal van Mourinho zal de resterende twee competitiewedstrijden tegen Leicester City en Crystal Palace hoe dan ook moeten winnen. "We zijn beter zonder alle problemen die we hadden. Geen enkel ander team heeft vergelijkbare problemen gekend", citeert Sky Sports de Portugese manager.

Als alleen de resultaten sinds de komst van Mourinho zouden tellen, bezet Tottenham de vierde plaats. "Dit is een goede afspiegeling van het potentieel dat we hebben. We verdienen minimaal de Europa League, een competitie waar wij niet thuis horen. Wij zijn beter dan dat. Maar voetbal gaat niet om wat je verdient, maar om wat je krijgt. We moeten de komende twee wedstrijden winnen", aldus The Special One, die gedurende het seizoen Hugo Lloris, Harry Kane, Heung-min Son en Moussa Sissoko moest missen.

Spurs is aan z'n stand verplicht de Europa League te bereiken. "Als grap heb ik tegen spelers gezegd dat we nog twee zeges nodig hebben om de Europa League te winnen. Ik weet dat het niet zo is, want de Europa League is een lang toernooi met een aantal goede ploegen, waaronder een aantal uit de Champions League. Het is gewoon om de jongens te motiveren, want ons niveau is de Champions League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen