Leeds United droomt gelijk al hardop van Champions League

19 juli 2020, 13:31

Leeds United zit nog midden in het feestgedruis of directeur Angus Kinnear durft al hardop te dromen van de Champions League. Hij wil met de promovendus doorstoten naar de top-zes van de Premier League. "We vieren feest, maar zijn in feite teruggekeerd op het niveau waar we thuis horen", aldus de CEO.

"Leeds mag niet in het Championship spelen, we horen in de Premier League. Dus de uitdaging begint nu echt. We moeten verder bouwen, uiteindelijk naar de top-zes. Dat is altijd ons doel geweest", zegt de ambitieuze Kinnear. "In het mooiste geval hebben we een ploeg voor de Champions League."

Kinnear beseft ook dat de selectie van manager Marco Bielsa een kwaliteitsinjectie nodig heeft. "We weten dat we ons moeten versterken. Daar werken we aan, vandaag is het serieus begonnen. Het aantrekken van nieuwe spelers wordt de grootste uitdaging, omdat de transferwindow zo kort is." De clubbaas belooft in ieder geval aanvallend voetbal. "We hebben voor niemand angst, we gaan de supporters nog een jaar geven waar ze trots op kunnen zijn."

Doordat West Bromwich Albion vrijdag verloor van Huddersfield Town, was een terugkeer van Leeds naar de Premier League twee dagen geleden al een feit. Omdat Brentford gisteren verloor van Stoke City, ging ook de titel van het Championship naar The Whites. Dat maakt het uitduel van vanmiddag tegen Derby County vooral een feestwedstrijd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen