'Breuk tussen Cruijff en Ecuador hangt in de lucht'

19 juli 2020, 14:42   Bijgewerkt: 19 juli 2020, 14:53

Jordi Cruijff leeft op gespannen voet met de voetbalbond van Ecuador. De zoon van Johan Cruijff werd begin dit jaar gepresenteerd al bondscoach van het Zuid-Amerikaanse land, maar leidde mede dankzij de coronacrisis nog geen training of vriendschappelijke wedstrijd. Deze week heeft hij de bondsvoorzitter om bedenktijd gevraagd. In Ecuador wordt hem verweten dat hij te veel afwezig is. Een vroegtijdige breuk hangt vermoedelijk al in de lucht. 

Cruijff zou vrijdag afreizen naar Ecuador, maar die afspraak zegde hij af volgens bondspreses Francisco Egas. "Ik kreeg een bericht van hem. Hij vroeg mij twee dagen om na te denken, want hij gaat hier vragen krijgen", aldus Egas bij radio Área Deportiva. Volgens El Comercio zou Cruijff zich onterecht bekritiseerd en niet beschermd voelen. Media melden dat de bond er niet meer op rekent dat Cruijff terugkeert. Waarschijnlijk dat Egas Cruijff gaat verzoeken zijn ambt als bondscoach neer te leggen.

Kritiek

In februari laaide de kritiek al op, omdat Cruijff niet in Ecuador verbleef om clubs in actie te zien. Tegelijkertijd doken er wel foto's op waaruit bleek dat de bondscoach in Israël verbleef. Ook kluste Cruijff bij als analist in Spanje. Zo geeft hij commentaar bij sportprogramma El Larguero en is hij columnist van Diario Sport. Tevens hielp een crisis in het Ecuadoriaanse bondsbestuur niet mee.

Het afgelopen half jaar streek Cruijff wel 900.000 dollar aan salaris op, zo klinkt het vanuit Ecuador. Hij staat op de loonlijst voor een jaarsalaris van 1,8 miljoen dollar. Cruijff kreeg als opdracht mee zich met La Tri te kwalificeren voor het WK van 2022 in Qatar. De bond vreest echter ook nog dat hij in tussentijd vertrekt zodra Xavi aan het roer komt bij FC Barcelona. Xavi zou Cruijff als technisch directeur willen hebben en bevat het contract van Cruijff naar verluidt een speciale clausule om naar Camp Nou te kunnen vertrekken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen