Tottenham deelt Leicester City enorme dreun uit in CL-strijd

19 juli 2020, 18:58

Lange tijd stond Leicester City stevig in de top van de Premier League, maar het seizoen lijkt net iets te lang te duren voor het team van Brendan Rodgers. Zondag werd er ruim met 3-0 gewonnen van Tottenham Hotspur, dat daardoor goede zaken deed in de strijd om de Europa League-plaatsen. Leicester dreigt nu buiten de topvier te vallen en kan stranden in het zicht van de haven.

En dat is zeer zuur voor die club, want een plaats bij de eerste vier is goed voor een Champions League-ticket. Leicester won inclusief vandaag echter slechts één van de laatste vier duels. Het beet zich vandaag stuk op Tottenham, dat nu de laatste drie wedstrijden gewonnen heeft. Al snel werd duidelijk dat Tottenham de betere ploeg was. Al na zes minuten kon er gejuicht worden toen Heung Min-Son via het been van James Justin doel trof.

Nog voor rust liep Tottenham verder uit en was het duel al beslist. Harry Kane maakte in de 37ste minuut de 2-0 tegen zijn oude club en deed Leicester drie minuten later definitief de das om. Hij schoot prachtig raak in de verre hoek en besliste de wedstrijd. Steven Bergwijn zag dat allemaal vanaf de bank gebeuren. De Nederlander deed alleen het laatste kwartier mee. Leicester kreeg wel kansen, maar trof steeds de goed keepende Hugo Lloris.

Tottenham staat nu zesde en is op weg naar de Europa League. Leicester staat nog vierde, maar heeft evenveel punten als nummer vijf Manchester United. Die ploeg heeft echt een duel minder gespeeld en kan het begeerde ticket grijpen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen