Barça geeft show weg en sluit La Liga-seizoen toch goed af

19 juli 2020, 19:08

FC Barcelona is het La Liga-seizoen toch op een positieve manier geëindigd. Na de midweekse nederlaag in Camp Nou tegen Osasuna (1-2) kwamen de kritiek met bakken uit de hemel, maar zondag heeft Barcelona die weer even doen verstommen. Op bezoek bij het eveneens al uitgespeelde Deportivo Alavés werd er met liefst 0-5 gezegevierd.

Barcelona was met slechts zestien spelers afgereisd naar Alavés. Slechts drie veldspelers, onder wie Frenkie de Jong, namen plaats op de bank. Hij zag dat Barcelona mede door de impulsen van zijn concurrent Riqui Puig prima speelde. Na 24 minuten werd de score geopend door Ansu Fati die al zijn zevende goal van het seizoen maakte. Nog voor rust werd het door prachtige doelpunten van Lionel Messi en Luis Suarez al 0-3. Met name de goal van Suarez, die tot stand kwam na een schitterende aanval, mocht er zijn.

Na de pauze deed de nummer twee van de ranglijst het wat rustiger aan, maar toch werd er nog twee keer gescoord. Na een uur trof Nelson Semedo doel en ook hij kon delen in de feestvreugde. De Portugees stond nog maar net binnen de lijnen als vervanger van de geblesseerde Clement Lenglet. Bij de 0-5 van Messi had invaller De Jong, die een halfuur meedeed, een rol. Hij gaf mee op Jordi Alba die op zijn beurt Messi bediende: 0-5. Barcelona sloot het competitieseizoen dus toch met een lach af en gaat zich voorbereiden op de Champions League-hervatting.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen