Kovac krijgt bij AS Monaco de kans op eerherstel in carrière

19 juli 2020, 21:21

Na zijn vertrek bij Bayern München heeft Niko Kovac een nieuwe werkgever gevonden. De oefenmeester is zondag aangesteld bij AS Monaco, waar hij voor drie jaar heeft getekend. Hij is daar de opvolger van Roberto Moreno.

Hij leidde slechts twaalf wedstrijden, waarvan de club uit het prinsdom er vijf won en vier verloor. Monaco denkt met Kovac de juiste persoon te hebben voor de nieuwe koers.  Voor Moreno is het een tumultueus seizoen geworden. In het najaar van 2019 kwalificeerde hij zich met Spanje voor het Europees kampioenschap. Als assistent-bondscoach nam hij de honneurs waar van bondscoach Luis Enrique, wiens dochtertje doodziek was en hij daarom tijdelijk vertrok als bondscoach van Spanje. Toen Enrique zijn rentree maakte, moest Moreno wijken en kreeg, of wilde, hij zijn functie als assistent niet meer terug. In december kon Moreno in Monaco aan de slag als opvolger van de ontslagen Leonardo Jardim.

Zijn werk in Monaco is dus echter van korte duur geweest. Het is nu aan de Kroaat Kovac om Monaco verder omhoog te helpen. De ploeg eindigde afgelopen seizoen als negende. Kovac pakte in zijn eerste seizoen nog de titel en won de beker, maar kon in het tweede seizoen niet overtuigen. Na een lange periode van onrust werd hij de laan uitgestuurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen