Elia schrijft geschiedenis met landstitel in Turkije

19 juli 2020, 22:23   Bijgewerkt: 20 juli 2020, 09:05

Het is Istanbul Basaksehir gelukt om landskampioen te worden in Turkije. De club bestaat pas sinds 2014 en heeft zondag het eerste landskampioenschap in de clubhistorie gegrepen. Dat gebeurde met dank aan een 1-0 overwinning op Kayserispor.

Het is pas de tweede keer in 36 jaar tijd dat een andere club dan Fenerbahce, Galatasaray of Besiktas kampioen wordt in Turkije. Elia kwam dit seizoen 22 keer in actie in de competitie en hoopt komende zomer een transfer te maken. De 33-jarige buitenspeler viert voor de derde keer een titel na de kampioenschappen met Juventus en Feyenoord. Hij scoorde dit voetbaljaar drie keer en gaf twee assists. Het seizoen is nog niet voorbij voor Istanbul Basaksehir, dat nog actief is in de Europa League. Hij stond zondag in de basis en werd na 56 minuten gewisseld.

Onlangs vertelde de 33-jarige aanvaller bij de NOS over zijn toekomstplannen. "De club wilde mij graag houden en in maart vroegen ze of ik mijn contract wilde verlengen. Toen was ik eerlijk: 'Nee, ik wil mijn contract dit jaar uitdienen en dan ergens anders kijken.' Ik voelde dat het vertrouwen minder was geworden en wilde na drie jaar een nieuw avontuur aangaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen