Real sluit af met gelijkspel tegen Leganes, dat degradeert

20 juli 2020, 00:02

Na tien overwinningen op rij in La Liga heeft Real Madrid de laatste wedstrijd van het competitieseizoen gelijkgespeeld. Dat gebeurde tegen Leganes, dat door de 2-2 remise is gedegradeerd naar het tweede niveau.

Real Madrid werd midweeks kampioen en dus stuurde Zinedine Zidane in de laatste speelronde een veredeld B-team het veld in. Toch kwam de ploeg al snel op voorsprong door een rake kopstoot van Sergio Ramos. Hij maakte zijn elfde goal van het seizoen. Hij pakte daarmee een record. Ronald Koeman was met tien goals de meest scorende verdediger in een La Liga-seizoen, maar is onttroond door Ramos.

Bryan Gil maakte op slag van rust gelijk, waarna Real na de pauze weer de leiding nam. Marcos Asensio maakte de treffer. Tien minuten voor tijd maakte Roger Assale de 2-2. Leganes ging daarna op zoek naar de 3-2 en kreeg ook kansen, maar kwam niet verder dan een gelijkspel.

Dat betekent dat Leganes afdaalt naar het tweede niveau. Het moest winnen om Celta de Vigo, dat met 0-0 gelijkspeelde bij Espanyol, te passeren. Dat lukte niet en dus komt Celta met de schrik vrij. Naast Leganes zijn ook Real Mallorca en Espanyol gedegradeerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen