Ronaldo schiet tam Juventus naar zeker lijkende titel

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 juli 2020 – Dankzij twee goals van Cristiano Ronaldo heeft Juventus de titelrace nu echt beslist. De dolende nummer vier Lazio werd met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd. Zo won Juve dankzij de veelscorende Portugees na drie duels zonder zege weer eens, al was het wederom niet overtuigend en kwam de VAR de aanstaand kampioen ook weer even lekker uit.

Ronaldo schiet tam Juventus naar zeker lijkende titel

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voorafgaand was het hoe dan ook een mooie avond voor Djavan Anderson. De 25-jarige Nederlander, voormalig speler van onder meer AZ en SC Cambuur, begon vanwege veel Lazio-blessures voor het eerst in de basis bij de hoofdstedelingen. Ook Matthijs de Ligt begon vanaf de aftrap. De verdediger had de voorbije tijd was last van zijn schouder, maar trainer Maurizio Sarri achtte hem toch fit genoeg om te starten.

Beiden waren voor rust onderdeel van een tegenvallende helft. Hoewel zowel Juventus (Alex Sandro) als Lazio (Ciro Immobile) de paal raakten, was het vooral slordig was de lijstaanvoerder en nummer vier lieten zien. Het was te merken dat Juventus al drie duels niet had gewonnen en Lazio uit de recente vier wedstrijd maar een punt wist te halen.

Cristiano Ronaldo was enkele tellen na de hervatting dicht bij de openingsgoal, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald. Een paar minuten later schoot hij wel raak. Vanaf de stip, nadat een ongelukkige handsbal van de Angolees Bastos. De Portugees schoot raak en bracht zijn totaal op 29 competitiegoals. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Immobile.

Een aanval later nam Ronaldo zelfs de leiding op de topschuttersranglijst, nadat hij samen doorbrak met Paulo Dybala, die de bal onbaatzuchtig breed gaf op Ronaldo: 2-0. Zo was de wedstrijd binnen een paar minuten beslist. In de slotfase schoot Immobile zichzelf vanaf de stip weer naast Ronaldo, nadat Bonucci te lang treuzelde en de Lazio-spits neerhaalde. Het bracht de zege en aanstaande titel van De Oude Dame niet meer in gevaar.

Die had bij puntverlies van Juventus nog even spannend kunnen worden, ware het niet dat de marge met Internazionale met nog vier duels te spelen liefst acht punten is. En dat gaan Ronaldo en co niet meer weggeven. De strijd tussen Immobile en de Juve-spits wordt nog het meest spannend in de Serie A.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd