Makaay: "Dit gaat er gigantisch in hakken bij Deportivo"

21 juli 2020, 08:27   Bijgewerkt: 21 juli 2020, 10:04

Roy Makaay is bezorgd over de gevolgen van de degradatie van Deportivo La Coruna. Zijn oude club degradeerde maandag naar het derde niveau, zonder zelf in actie te komen. Deportivo mocht niet spelen vanwege coronabesmettingen en zag concurrenten Albacete en Lugo zegevieren. De geplaagde club gaat nog wel in verweer tegen de gang van zaken. "Bizar hoe dit nu gaat, maar ik vrees dat het protest niet veel meer gaat uitmaken", aldus Makaay.

Deportivo overweegt juridische stappen, omdat de wedstrijden op de slotdag normaal gelijkertijd gespeeld worden. Het lijken desalniettemin de laatste stuiptrekkingen van Depor in de Segunda Division. "Degraderen zonder zelf te spelen. Zo frustrerend. Het is dieptriest dat zo'n grote club is gedegradeerd naar het derde niveau in Spanje", zegt Makaay tegen het Algemeen Dagblad. "Ik houd mijn hart vast: dit gaat er gigantisch inhakken bij de club. Er zal enorm bezuinigd moeten worden. Bovendien: promoveren vanuit de Segunda Division B is lastig. De kampioen promoveert niet rechtstreeks, maar speelt een zware nacompetitie."

Lees ook: Deportivo degradeert op onwerkelijke avond naar derde niveau

Twee jaar geleden degradeerde Super Depor onder leiding van Clarence Seedorf nog uit La Liga. Het staat in schril contrast met de periode van Makaay in La Coruna. Hij werd in 2000 zelfs kampioen van Spanje. "Het is nu een kwestie van scherven rapen. Het zal wennen worden voor zo'n roemruchte club. Depor is in de regio een enorme factor en daarom denk ik dat de club niet zomaar verdwijnt. Triest is het natuurlijk wel. In mijn tijd waren we erg succesvol, dat is ook niet per se de graadmeter. Deportivo hoort wel een stabiele middenmotor op het hoogste niveau te zijn. Die status is nu helaas heel ver weg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen