Ceferin krabbelt terug: "Tot nader order zonder fans spelen"

21 juli 2020, 20:20

Aleksander Ceferin was in mei nog zeer optimistisch over het toelaten van fans in de stadions, maar is inmiddels wat teruggekrabbeld. De voorzitter van de UEFA ziet het inmiddels minder rooskleurig in en denkt nog niet dat het toelaten van fans op zeer korte termijn van de grond komt in Europese toernooien.

"Tot nader order zullen we wedstrijden zonder supporters afwerken", zegt de preses van de bond op de website van de UEFA. "Voetbal is natuurlijk mooier met fans in de tribunes. Ik ben van nature een optimistische persoon en mijn grootste wens is dan ook dat de supporters zo snel mogelijk weer naar het stadion mogen."

Twee maanden geleden was hij nog veel positiever. Met zijn teksten baarde hij toen enigszins opzien. "Het virus blijft niet voor eeuwig bestaan. We volgen de autoriteiten, maar persoonlijk denk ik dat het voetbal met fans snel terugkeert", sprak Ceferin toen. "Dingen veranderen sneller dan men denkt. Als we van dit virus af zijn, wordt alles weer normaal. Het voetbal veranderde niet na de Tweede Wereldoorlog en ook niet door een virus. Mijn mening is wel dat de wereld na dit virus kan verbeteren. Er vallen altijd lessen uit te trekken."

In augustus worden de Champions League en de Europa League hervat. Of daar fans bij aanwezig kunnen zijn, zal pas later bekend worden gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen