Concept programma Eredivisie tot februari, ook nieuw tijdstip

22 juli 2020, 07:37   Bijgewerkt: 22 juli 2020, 08:36

De KNVB heeft het concept programma tot februari bekendgemaakt. Eind december volgen de data en tijdstippen vanaf speelronde 22. Dat heeft alles te maken met het coronavirus en de wens om na de jaarwisseling weer volle stadions te hebben. Ook kent het programma een nieuw tijdstip: zaterdagmiddag 16.30 uur. Iedere club speelt minimaal één thuiswedstrijd op dit moment.

FC Utrecht - AZ spelen op zaterdag 12 september 16.30 uur het openingsduel van het nieuwe seizoen. Beide clubs werden door toedoen van het coronavirus flink gedupeerd. Utrecht kon de bekerfinale niet spelen en greep op de ranglijst naast Europees voetbal, AZ kon de spannende titelrace met Ajax niet vervolgen. Beide clubs oefenen op 1 augustus ook al tegen elkaar.

Lees ook: Om naar uit te kijken: zes Eredivisie-toppers in januari

De KNVB plant de topduels van de Eredivisie zoveel mogelijk in de tweede seizoenshelft. Deze zogenoemde kaskrakers leveren met volle stadions meer geld op. "Daarnaast hebben we voorafgaand aan het plannen aan alle clubs gevraagd tegen welke twee tegenstanders ze graag zo laat mogelijk zouden willen spelen", zegt manager competitiezaken Jan Bluyssen op de website van de KNVB. "Alle wensen van de clubs in de Eredivisie hebben we kunnen inwilligen, in de Keuken Kampioen Divisie heeft iedereen minimaal één voorkeur gekregen."

Top-drie

De traditionele top-drie begint het seizoen met een uitwedstrijd. Feyenoord speelt zaterdag 12 september om 20.00 uur uit tegen PEC Zwolle. Een dag later gaan Ajax en PSV op bezoek bij respectievelijk Sparta Rotterdam en FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen