Arteta voelt zich gesteund ondanks beperkte middelen Arsenal

22 juli 2020, 12:06   Bijgewerkt: 22 juli 2020, 13:07

Mikel Arteta zegt de volledige steun te hebben van Arsenal. Deze zomer heeft hij een beperkt transferbudget tot zijn beschikking, terwijl de Londenaren weer een dramatisch seizoen achter de rug hebben. Tijdens de verloren uitwedstrijd van dinsdag tegen Aston Villa (1-0) vloog een vliegtuig met een spandoek over Villa Park: 'Back Arteta, Kroenke Out'.

Ontevreden supporters van Arsenal vragen daarmee om hulp voor Arteta en het vertrek van de Amerikaanse eigenaar Stan Kroenke, die het verwijt krijgt niet te willen investeren. Ondanks beperkte financiële middelen, voelt Arteta dat de clubleiding achter hem staat. "Ik heb de volledige steun van de Kroenke's, het bestuur en de technisch directeur", zegt de Spaanse manager tegen Sky Sports. "De fans moeten geloven dat ik de steun voor honderd procent heb."

Lees ook: Aston Villa boven de streep door zege op pover Arsenal

De waarheid is ook dat het verval van Arsenal maar geen grenzen kent. Via de Premier League grijpen The Gunners dit seizoen zelfs naast deelname aan de Europa League. Voor het eerst sinds 1995 eindigt Arsenal buiten de Engelse top-zes. Alleen door de FA Cup te winnen, kan Arsenal zich nog kwalificeren voor Europees voetbal.

Arteta: "De ranglijst liegt niet. We stellen een sterk plan om zoveel mogelijk te doen in korte tijd. Het verschil met de topteams is er niet voor niets. Op veel gebieden moet het beter, als team en individueel. We staan niet voor niets zoveel punten achter. We moeten pijn lijden, maar dat is niet genoeg voor deze club. We staan echt voor een grote uitdaging. Er zullen ups en downs blijven komen, maar soms is het goed de realiteit onder ogen te zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen