FOX Sports drukt stempel op het programma van de Eredivisie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 juli 2020 – FOX Sports heeft zijn stempel gedrukt op het schema van de Eredivisie. Het nieuwe tijdstip van zaterdagmiddag 16.30 uur komt uit de koker van de rechtenhouder. Tevens verzocht FOX AZ niet meer gelijktijdig te laten spelen met Ajax, PSV en Feyenoord. De Alkmaarders hebben dezelfde status als de traditionele top-drie gekregen. In de praktijk betekent dat onder andere dat AZ niet meer op vrijdag speelt.

FOX Sports drukt stempel op het programma van de Eredivisie

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat weet het Algemeen Dagblad. Bij de bekendmaking van het concept programma viel vooral de zaterdagmiddag op. "FOX Sports wilde graag een uniek tijdstip op zaterdagmiddag", zegt competitiemanager Jan Bluyssen tegen het AD. "In onderling overleg zijn alle clubs akkoord gegaan met één thuisduel op zaterdagmiddag 16.30 uur. Men is bereid FOX hierin tegemoet te komen. Dat zag een eerdere wens om standaard op zondagavond 20.00 uur te spelen niet doorgaan."

Zondagavond blijft wel een optie voor de Nederlandse clubs in de Europa League. Clubs kunnen die aanvraag doen wanneer zij op donderdag in actie komen. Bij meerdere aanvragen kijkt de KNVB naar de afstanden die de club af moeten leggen, want zondagavond wordt er maximaal één duel gespeeld. De club met de meeste kilometers in de benen krijgt voorrang.

Lees ook: Supporters zeer teleurgesteld over nieuw tijdstip Eredivisie

Beker
De KNVB past de loting van de beker ook weer aan. Vorig seizoen werd er doorgeloot vanaf de achtste finale tot aan de finale. Dat leverde te veel kritiek op. "We deden het vanuit het belang van de openbare orde. Maar het nam een stuk charme weg. Daar is naar gekeken. We gaan dit seizoen op 19 december loten voor de ronde van de laatste 16, te spelen in januari. En gelijktijdig loten we dan ook welke ploegen thuis spelen in de ronde erna. Om de volledige loting vervolgens te doen na die bekerronde van januari."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd