Vlap: "Ik voel dat er meer in zit dan vorig seizoen"

22 juli 2020, 20:06

Onbetwist was hij niet in zijn eerste seizoen in dienst van RSC Anderlecht, toch scoorde Michel Vlap tien keer in de Pro League. Volgend seizoen wil de oud-speler van sc Heerenveen nog belangrijker zijn voor zijn Belgische werkgever. "Ik voel dat er meer in zit dan vorig seizoen", laat hij aan het Algemeen Dagblad weten.

Ondanks zijn vele doelpunten kreeg Vlap vorig seizoen veel kritiek te verwerken. Naarmate het seizoen vorderde, deed hij de kritiek verstommen. Zelf vroeg hij zich nooit af of hij de door Anderlecht betaalde acht miljoen euro wel waard was. "Als je dat gaat doen, raak je jezelf kwijt. Ik wil de mensen tonen dat de kritiek niet terecht was. Je kan lekker negatief over me praten, maar dan moet ik maar bewijzen dat ik het in mij heb", zegt hij.

Vlap geeft aan dat hij tijd nodig had om zich aan te passen. "Het is niet meer dan normaal dat dat even geduurd heeft – op een bepaald moment heb ik het moeilijk gehad – maar uiteindelijk maakte ik er toch tien. Dat hadden er zelfs meer kunnen zijn: één goal is door de Pro League afgepakt en toegewezen aan Joveljic en de VAR heeft er ook nog eens vier afgekeurd. En ik heb niet eens alles gespeeld, hé. Doe ik dat wel, dan kom ik misschien aan vijftien doelpunten."

Anderlecht eindigde afgelopen seizoen slechts als zevende. Volgend seizoen hoopt Vlap met zijn club bovenin mee te doen. "Kijk, we weten dat Club Brugge goed is, zij waren de beste ploeg en zijn de terechte kampioen, maar wij moeten op korte termijn boven hen komen. Het moet weer een échte wedstrijd worden, wat het vorig seizoen niet was. Nu hope­lijk wel: wij gaan een vervelende tegenstander voor Club Brugge zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen